Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι αγρότες στον εισαγγελέα, οι λαθρομετανάστες στον ... υπουργό!

traktorΣτον εισαγγελέα οδηγούνται οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, επειδή ενώ η αστυνομία είχε μπλοκάρει κεντρικούς δρόμους, αυτοί κατάφεραν μέσω αγροτικών παραδρόμων και χωραφιών να φτάσουν με τα τρακτέρ τους κοντά στην διάβαση του Προμαχώνα. Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στο άψε σβήσε και σήμερα περνάνε από τις φυσιολογικές διαδικασίες. Ε βέβαια! Το κράτος του ΠΑΣΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή εναντίον των κοινωνικών ομάδων που τολμούν να διαμαρτυρηθούν. όπως ακριβώς έκανε και με τους φορτηγατζήδες, όπως κάνει και με τους αγρότες, όπως ακριβώς πρόκειται να κάνει και με κάθε επαγγελματική ομάδα που φέρνει αντιρρήσεις. Είναι ανυποχώρητο στο ζήτημα της εφαρμογής του μνημονίου και δεν διστάζει να προχωρά σε συλλήψεις και διώξεις, εφαρμόζοντας τον νόμο στο γράμμα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των μακρών και εκτεταμένων επεισοδίων της Κερατέας. Εκεί όπου έχουν εγκατασταθεί πια μόνιμα δυνάμεις των ΜΑΤ, που συγκρούονται με τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το ζήτημα της δημιουργίας ή μη του ΧΥΤΑ. Και εκεί έχουν φορτωθεί Έλληνες με κακουργηματικές πράξεις, ενώ υπάρχει μια διαρκής εστία έντασης.

Εντελώς το αντίθετο όμως συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες. Οι οποίοι ήλθαν από την Κρήτη, κατέλαβαν την Νομική, ήλθαν σε διαπραγματεύσεις (μέσω του ΣΥΡΙΖΑ) με την κυβέρνηση και μεταφέρθηκαν σε ένα νεοκλασσικό κτήριο. Εκεί η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγματεύσεως. Και μάλιστα, όπως ανέφερε στην Βουλή, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Χρήστος Παπουτσής, η αστυνομία δεν εμπόδισε την οργανωμένη μετακίνησή τους από την Κρήτη, διότι είχανε ... ραντεβού με κάποια υπουργό!
Φαίνεται στην χώρα αυτή του παραλόγου, είναι τουλάχιστον δυστυχία να είσαι Έλληνας, εάν δεν έχεις κάποια "ιδιαιτερότητα" που θα σε προστατεύσει. Εάν δεν είσαι ακτιβιστής των ομοφυλοφίλων, εάν δεν είσαι μέλος κάποιας υποτιθέμενης μειονότητας, εάν τέλος πάντων δεν έχεις συνταχθεί με τις διασπαστικές του έθνους δυνάμεις, είσαι νόμιμο θήραμα προφανώς και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι. Φανταστείτε μια ομάδα Ελλήνων, στην Πάτρα π.χ. να κάνει αυτά που κάνουν εκεί οι λαθρομετανάστες. Θα ήταν όλοι μέσα τώρα που μιλάμε.
Προφανώς λοιπόν η κυβέρνηση έχει άλλη αντιμετώπιση στους λαθρομετανάστες και άλλη για τους Έλληνες. Θα πρέπει όμως να βγει και να μας το πεί επισήμως, για να ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου