Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Μία υπερήφανη γυναίκα


15-4-2009

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Και να σκοτωθώ, δεν έγινε και τίποτε σπουδαίο», έλεγε την Κυριακή
σε μια φίλη της η Αφγανή Σιτάρα Ατσακζάι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ. Μία ώρα αργότερα, έπεφτε νεκρή από τις σφαίρες των Ταλιμπάν.

Oι Ταλιμπάν ξέρουν ότι οι πραγματικοί μεταρρυθμιστές στο Αφγανιστάν είναι οι γυναίκες και γι΄ αυτό τις έχουν βάλει στόχο. Η Σιτάρα Ατσακζάι αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών και ήταν μία από τις τρεις γυναίκες που είχαν εκλεγεί στο επαρχιακό συμβούλιο της Κανταχάρ. Πριν από μερικές ημέρες, οι Ταλιμπάν την είχαν επικηρύξει για 300.000 ρουπίες και οι φίλοι της την είχαν συμβουλέψει να μη συμμετάσχει την Κυριακή στη συνεδρίαση του επαρχιακού συμβουλίου. Εκείνη δεν τους άκουσε. Την πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν πάνω στο ρίκσο, το παραδοσιακό καρότσι μεταφοράς ανθρώπων, και επέστρεφε στο σπίτι της.

Προτιμούσε τα ρίκσο για τις μετακινήσεις της, αντί για τα θωρακισμένα Χάμβι, επειδή πάνω σ΄ αυτά και φορώντας την μπούρκα τραβούσε λιγότερο την προσοχή...

Η Ατσακζάι είχε διπλή- αφγανική και γερμανική- υπηκοότητα, ήταν δασκάλα, όπως οι γονείς της, και είχε επιστρέψει το 2004 από τη Γερμανία στο Αφγανιστάν για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας της- ο σύζυγός της, ένας Γερμανός καθηγητής της Χημείας, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Κανταχάρ. Πολλές γυναίκες της πόλης τη θεωρούσαν πρότυπο. «Ήμουν υπερήφανη που έβλεπα μια γυναίκα τόσο υπερήφανη για τον εαυτό της», λέει μία επιχειρηματίας που τη γνώριζε από παιδί. «Ακόμη κι όταν ήταν παρόντες άνδρες, σήκωνε το κεφάλι της τόσο ψηλά, με τέτοια υπερηφάνεια που έκανε κι εμένα υπερήφανη που ήμουν κοντά της». Πέρυσι, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οργάνωσε μια «προσευχή για την ειρήνη» σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της πόλης. Συμμετείχαν περίπου 1.500 γυναίκες, όμως φέτος τους απαγορεύτηκε να μπουν στο τέμενος κι έτσι συγκεντρώθηκαν στο κτίριο που στεγάζει την Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ήταν μια πολεμίστρια, ήταν μια γενναία γυναίκα και ανέκαθεν αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών και για τα δικαιώματα των φτωχών· γι΄ αυτό δεν τους άρεσε», λέει ο 32χρονος ανιψιός της Ατζμάλ Μαϊουάντ που είναι εγκατεστημένος στον Καναδά. «Είναι μια απώλεια για όλους· για τη δημοκρατία, βασικά, επειδή αγωνιζόταν για όλους».
Ο φόνος της μπορεί να οφείλεται στην έντονη αντίθεση που εξέφρασε στον νέο νόμο της κυβέρνησης Καρζάι που νομιμοποίησε τον βιασμό εντός του γάμου. Μπορεί όμως και να οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι ήταν γυναίκα και ασχολούνταν με την πολιτική. «Το Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τις γυναίκες», σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Womankind Worldwide. «Είναι ένα μέρος όπου γυναίκες αυτοπυρπολούνται για να ξεφύγουν από τη βία, όπου κορίτσια οκτώ χρονών παντρεύονται ηλικιωμένους και 60% των γάμων είναι καταναγκαστικοί».

ΠΗΓΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Ιστορία ασυνήθιστου ηρωισμού


29-7-2009

Αφού απήχθη από δύο άνδρες και πέρασε έναν χρόνο βιασμών και κακοποίησης, η Ασίγια Ραφίκ κατέφυγε στην αστυνομία νομίζοντας ότι ο εφιάλτης της θα τελείωνε. Κι εκεί τη βίασαν, ο ένας μετά τον άλλον, τέσσερις αστυνομικοί.

Το επόμενο βήμα για την Ασίγια ήταν προφανές, θα αυτοκτονούσε, αυτή είναι η μόνη διέξοδος στις αγροτικές περιοχές του Πακιστάν για μια γυναίκα που έχει βιασθεί, ο μόνος τρόπος να ξεπλύνει την ντροπή για ολόκληρη την οικογένειά της. Η Ασίγια, όμως, μάζεψε όσο κουράγιο τής είχε απομείνει και άρχισε τον αγώνα της. Κατήγγειλε στον εισαγγελέα τόσο τους απαγωγείς της όσο και τους αστυνομικούς, παρά τις απειλές που δέχθηκε η ίδια και οι αδελφές της. Αυτή δεν είναι μια ιστορία θυματοποίησης, γράφει ο Νίκολας Κριστόφ στους «Νew Υork Τimes». Είναι μια ιστορία αξιών, διεκδίκησης δικαιωμάτων και ασυνήθιστου ηρωισμού. Η Ασίγια ανοίγει ένα παράθυρο στην καθημερινή διαφθορά που αντιμετωπίζουν και την αδικία που υφίστανται οι φτωχοί Πακιστανοί. Και η μάχη της είναι ένα σημάδι ότι κάτι αλλάζει. Ο άνθρωπος που την ενέπνευσε στον αγώνα της είναι η Μουχτάρ Μάι, μια γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού το 2002 έπειτα από εντολή του συμβουλίου του χωριού της. Η Μουχτάρ κατέφυγε στη δικαιοσύνη και χρησιμοποίησε τα χρήματα της αποζημίωσης για να ανοίξει ένα σχολείο. Χάρη σε δωρεές από το εξωτερικό, άνοιξε κι άλλα σχολεία, δημιούργησε ένα πρόγραμμα νομικής αρωγής, αγόρασε ένα ασθενοφόρο και ίδρυσε ένα άσυλο για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Η σάγκα της Ασίγια άρχισε πριν από έναν χρόνο, όταν μια οικογενειακή φίλη την πούλησε σε δυο εγκληματίες που είχαν οικογενειακούς δεσμούς με εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα. Αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια ληστεία χρυσού και όταν συνελήφθησαν, έκαναν μια συμφωνία με την αστυνομία: θα παρέδιδαν την Ασίγια στους αστυνομικούς μαζί με μια μίζα 625 δολαρίων για να αποδοθεί η ληστεία στη νέα γυναίκα. Τα μέλη της οικογένειάς της έμαθαν ότι κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα και κατέφυγαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την απελευθέρωσή της. Την ημέρα που ο Αμερικανός αρθρογράφος συνάντησε την Ασίγια, εκείνη είχε δεχθεί την τελευταία από μια σειρά απειλών από την αστυνομία: εάν δεν απέσυρε τις κατηγορίες, κινδύνευε να τη συλλάβουν, να τη βιάσουν και να τη σκοτώσουν. Η οικογένειά της κρύβεται, οι αδελφές της εγκατέλειψαν το σχολείο και ξέρουν ότι θα δυσκολευτούν να παντρευτούν γιατί η αδελφή τους θεωρείται «ατιμασμένη». Οι περισσότεροι συγγενείς της τη συμβουλεύουν να τα παρατήσει. Αλλά εκείνη σκοπεύει να συνεχίσει. Στην απελπισία της, η μητέρα της είχε ζητήσει από τον Θεό να μη δίνει κορίτσια σε φτωχές οικογένειες. Αλλά τώρα άλλαξε γνώμη: «Στους φτωχούς ανθρώπους, ο Θεός θα ΄πρεπε να δίνει κορίτσια σαν την Ασίγια».


ΠΗΓΗ

Βιασμός μέσα στον γάμο


18-8-2009

Διχασμένη εμφανίζεται η Δύση απέναντι στον νόμο που ενέκρινε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και ο οποίος επιτρέπει τον «βιασμό μέσα στον γάμο». Ο νόμος ο οποίος, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Καρζάι επί μήνες, τέθηκε σε ισχύ στις 27 Ιουλίου μεταξύ άλλων προβλέπει ότι ο άνδρας μπορεί να στερήσει την τροφή από μια σύζυγο που του αρνείται σεξουαλικές σχέσεις, δίνει την κηδεμονία των παιδιών αποκλειστικά στους άνδρες και απαιτεί να έχει την έγγραφη άδεια του συζύγου της μια γυναίκα που θέλει να εργαστεί.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου σε όλο τον κόσμο κατηγορούν τον Καρζάι ότι προχώρησε σε μια «απίστευτη συμφωνία ξεπουλήματος των Αφγανών γυναικών» για να πάρει ως αντάλλαγμα την υποστήριξη των φονταμενταλιστών στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης. Όμως η διεθνής κοινότητα δεν διατηρεί ενιαία στάση απέναντι σε αυτό τον απάνθρωπο νόμο. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και ο Καναδάς θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αντιτίθενται σε μια τέτοια κίνηση επειδή φοβούνται ότι έτσι θα προκληθούν προβλήματα στις μεθαυριανές εκλογές. Εκπρόσωποι των χωρών που συμβάλλουν οικονομικά για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν συναντήθηκαν αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του νόμου για να σχεδιάσουν μια κοινή αντίδραση, κάτι όμως που δεν κατέστη εφικτό.

Ο νόμος είχε κατ΄ αρχήν ψηφιστεί τον Απρίλιο, μετά όμως τη διεθνή κατακραυγή ο Καρζάι είχε δηλώσει ότι θα τον επανεξετάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαιρέθηκε ένα άρθρο που προέβλεπε ότι ο άνδρας έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη σύζυγο ή τις συζύγους του συγκεκριμένο αριθμό ερωτικών συνευρέσεων κάθε εβδομάδα. Αυτή ήταν απ΄ ό,τι φαίνεται και η μοναδική αλλαγή.

ΠΗΓΗ

Υψηλή εγκληματικότητα από αλλοδαπούς



13-8-2009

ΥΨΗΛΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, η συμμετοχή των αλλοδαπών σε συγκεκριμένα βαριά αδικήματα, ληστείες, κλοπές - διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες και βιασμούς.

Στις ληστείες η συμμετοχή των αλλοδαπών φθάνει το 49,46%, στις κλοπές διαρρήξεις το 50,87%, στις ανθρωποκτονίες το 37,57%, στους βιασμούς το 48,36%. Στα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης το ποσοστό συμμετοχής υπερβαίνει το αντίστοιχο των Ελλήνων, αφού διαμορφώνεται σε 55,13%. Αποκλειστική δράση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, παρουσιάζουν στην παραχάραξη (98,78%), τις πλαστογραφίες (95,67%) και τις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (90,72%).

ΠΗΓΗ

«Με βίαζε και έλεγε στην κόρη μου να βλέπει»

26-10-2009

25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗΣ


«ΜΑΜΑ, ΑΛΛΟΣ ένας άνθρωπος πονάει σήμερα... ». Τα λόγια της 17χρονης κόρης της που μαζί με την ίδια έπεσαν θύματα βιασμού ενός άγνωστου άνδρα που τις απειλούσε με ένα κατσαβίδι μετέφερε η μητέρα της κοπέλας στους δικαστές που πέντε χρόνια μετά την αποτρόπαιη πράξη του έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο. Η περιγραφή της μάνας και τα αποδεικτικά στοιχεία δεν άφησαν καμία αμφιβολία στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που ομόφωνα καταδίκασαν σε κάθειρξη 32 ετών (σ.σ.: κατά συγχώνευση 25) τον κατηγορούμενο, Αλβανό υπήκοο, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό για το διπλό έγκλημά του.

Οι δικαστές άκουσαν συγκλονισμένοι τη μαρτυρία της γυναίκας που ήταν υποχρεωμένη για άλλη μια φορά να περιγράψει στο ακροατήριο όσα εδώ και πέντε χρόνια σημάδεψαν τη ζωή της και κυρίως τη ζωή της κόρης της.

«Ήρθε δίπλα στο παιδί και του έβαλε το κατσαβίδι στην κοιλιά. Πίστεψα ότι ήταν ληστεία και του είπα "Πάρε την τσάντα και άσε το παιδί μου. Μην το πειράξεις". Η μικρή με κοίταγε στα μάτια κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτε για το παιδί μου. Ήταν αποφασισμένος. Με έπιασε από τα μαλλιά και μας πήγε σε μια οικοδομή. Άρχισε να με χτυπάει. "Θα σε βιάσω" μου είπε. Τον παρακαλούσα "Όχι μπροστά στο παιδί". Ξεκίνησε ο βιασμός."Δες, έλεγε στο παιδί". "Μην κάνεις κίνηση, την πέταξα από κάτω". Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Με έδεσε σε κάτι σίδερα με μια μπαλαντέζα που είχε ρεύμα. Κατάλαβα ότι χάνω το παιχνίδι, θα μου πάρει το παιδί. Λύθηκα με τα δόντια, αλλά δεν ήξερα πού είχε πάει την κόρη μου. Έψαχνα στα δωμάτια της οικοδομής. Όταν τον βρήκα είχε μια φανέλα στο λαιμό γεμάτη αίματα. Και το παιδί μου ήταν μέσα στα αίματα. Ο χρόνος για μένα είχε χαθεί....», είπε η μητέρα εξιστορώντας τον εφιάλτη.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος όχι μόνο αρνήθηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε ότι με τη μητέρα γνωρίζονταν και πως ό,τι συνέβη έγινε με τη θέλησή της. «Ακόμη και τώρα με την απολογία του πλήγωσε τα θύματά του» αντέτεινε αγορεύοντας ο εισαγγελέας κ. Εμμ. Ρασιδάκης ζητώντας την ενοχή του κατηγορουμένου, η οποία λίγη ώρα αργότερα σφραγίστηκε με την ετυμηγορία του δικαστηρίου.


ΠΗΓΗ

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ...

Να καταγγέλλουν στο υπουργείο τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλουν σε παιδιά να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό κάλεσε γονείς και μαθητές η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
«Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολεί όλη την Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες που έχουν διαμορφώσει μέσα στους αιώνες διάφορα πιστεύω –και όχι μόνο θρησκευτικά– και από την άλλη το γεγονός ότι σήμερα συμβιώνουμε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Στη δημοκρατία πρέπει να σεβαστούμε και τα δυο. Η υπάρχουσα δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της, αλλά και δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να αφομοιώσουν τα πιστεύω της», τόνισε αρχικά η υπουργός Παιδείας.

«Αν συμβαίνει αυτό (σ.σ. εννοεί την επιβολή της συμμετοχής στον εκκλησιασμό-προσευχή), θέλω να μου το αναφέρετε. Δεν μπορεί κανένας δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης είτε είναι δηλαδή παιδί που προέρχεται από άλλη χώρα, με άλλο θρήσκευμα, είτε είναι και Έλληνας. Στη χώρα υπάρχει ανεξιθρησκία. Επομένως επ’ ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα είχε αναδειχθεί και πέρυσι ύστερα από σχετικές διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών. Τότε οι υποστηρικτές της υποχρεωτικής συμμετοχής στην προσευχή –εκ της Εκκλησίας και εκτός αυτής– είχαν επικαλεστεί την παράγραφο 2, του άρθρου 16 του Συντάγματος της Ελλάδος, που αναφέρει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

πηγή: apogevmatini.gr



ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συνελήφθησαν οι αλλοδαποί που βίασαν διανοητικά ανάπηρη


19-8-2009

Του Μανώλη Βαϊα

Προσχεδιασμένος και προμελετημένος ήταν ο βιασμός της διανοητικά ανάπηρης κοπέλας και η δολοφονία του 87χρονου θετού πατέρα της το βράδυ της 20ης Μαρτίου στο χωριό Γρίμποβο του δήμου Βλαχέρνας στην Άρτα … Οι τρεις από τους τέσσερις Ρουμάνους δράστες, ένας από τους οποίους εργαζόταν για λογαριασμό του πατέρα, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας πέντε μήνες μετά το τραγικό συμβάν που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη!

Οι αδίστακτοι κακοποιοί, που είχαν συστήσει συμμορία και διέπραξαν σωρεία κλοπών στην περιοχή της Θεσπρωτίας, είχαν αποφασίσει να εισβάλλουν στο σπίτι της οικογένειας, όπου πίστευαν ότι θα έβρισκαν αρκετά χρήματα. Ο ένας από αυτούς δούλευε για τον 87χρονο πατέρα ως βοσκός στο κοπάδι του και ήξερε ότι εκείνη την περίοδο δίνονταν οι επιδοτήσεις για το γάλα.

Τη νύχτα της 20ης Μαρτίου, οι τέσσερις Ρουμάνοι μπήκαν από την ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι όπου διέμενε η άτυχη κοπέλα με τον θετό της πατέρα, φορώντας γάντια και κουκούλες. Αφού ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και τον ξυλοκόπησαν αλύπητα, τον έδεσαν και ερεύνησαν εξονυχιστικά το σπίτι του. Όμως, δεν βρήκαν τα χρήματα που περίμεναν και ξέσπασαν με πρωτοφανή αγριότητα στην ανήμπορη να αντιδράσει 35χρονη.

Οι τέσσερις Ρουμάνοι βίασαν κατ' εξακολούθηση παρά φύση και κατά φύση τη διανοητικά ανάπηρη γυναίκα και, αφού την έδεσαν, άρπαξαν 70 ευρώ, τρόφιμα, ποτά και το κυνηγετικό όπλο του 87χρονου και τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας στην τύχη τους τα αιμόφυρτα θύματά τους… Ένα μήνα αργότερα, ο 87χρονος κτηνοτρόφος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ένας από τους τέσσερις Ρουμάνους συνελήφθη από το Τμήμα Μεταγωγών του Πειραιά γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα. Λίγο πριν απελαθεί, ομολόγησε την αποτρόπαια επίθεση που είχε διαπράξει μαζί με τους συμπατριώτες του… Έτσι, εστάλη κατεπείγον σήμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, άνδρες της οποίας συνέλαβαν δύο από τους συνεργούς του που είναι δίδυμα αδέλφια 25 χρόνων και στην κατοχή τους η κλεμμένη καραμπίνα, ενώ ο τέταρτος έχει ήδη διαφύγει στην πατρίδα του. Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.


ΠΗΓΗ

Τη βίαζε ο πατριός της


28-7-2009
των Δημήτρη Πώποτα, Άριας Καλύβα

Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του πατριού της. Το μικρό κορίτσι που ήρθε από το μακρινό Καζακστάν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, κατέληξε να βiάζεται και να κακοποιείται άγρια από τον άνθρωπο που η μητέρα της επέλεξε για σύντροφο της. Κάθε φορά που η γυναίκα, έφευγε από το φτωχικό διαμέρισμα της Νέας Περάμου για να καθαρίσει σπίτια, το κτήνος ξυπνούσε…Ο 41χρονος, ορμούσε στο παιδί και εκτόνωνε πάνω στο παιδικό τ0ου κορμάκι αρρωστημένα ένστικτά και φαντασιώσεις.

Χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελία μητέρας και κόρης συνέλαβαν τον 41χρονο ο οποίος μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

Ο εφιάλτης για την κοπέλα από το Καζακστάν ξεκίνησε το φεβρουάριο του 2005. Το 13χρονό τότε κοριτσάκι που βρισκόταν ήδη ένα χρόνο στην Ελλάδα με τη μητέρα της άρχισε να καταλαβαίνει πως ο άνθρωπος που η μαμά της συζούσε άρχισε να τη βλέπει με άλλο μάτι. Τα «αθώα» πειράγματα και οι τρυφερές κινήσεις άρχισαν να γίνονται όλο και πιο συχνά, μέχρι που ο 41χρονος που δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας, άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός. Κάθε ξημέρωμα που η ταλαίπωρη μάνα, έφευγε από το σπίτι ο σύντροφος της έβαζε σε εφαρμογή τα ανώμαλα σχέδια του. Πλεύριζε τη μικρή και αφού εξασφάλιζε μες ύβρεις και απειλές τη σιωπή της την βίαζε. Η ντροπή που ένιωθε μαζί με τις τύψεις και τις ενοχές που το ανθρωπόμορφο κτήνος είχε δημιουργήσει στο παιδί την έκαναν να κρατά κλειστό το στόμα του και το ένοχο μυστικό καλά κρυμμένο μέσα στην τραυματισμένή του ψυχή. Ώσπου πριν μερικές ημέρες δεν άντεξε. Ξέσπασε σε κλάματα και εκμυστηρεύτηκε στον φίλο της τον εφιάλτη που βίωνε. Ο αγαπημένος της αμέσως τη συμβούλευσε να μιλήσει στη μητέρα της και μετά στην Αστυνομία. Ο δράστης αρνήθηκε της κατηγορίες λέγοντας στους αστυνομικούς πως το κορίτσι προέβη στις καταγγελίες για να τον εκδικηθεί επειδή δεν την άφηνε να βγαίνει έξω. Η κοπέλα, εξετάστηκε και από ιατροδικαστή ο οποίος όμως απεφάνθη πως δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί βιασμός από τη στιγμή που η 17χρονη είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με συνομήλικο της. Ωστόσο η ίδια και η μητέρα της, ισχυρίζονται πως διαθέτουν άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν όλα όσα καταγγέλλουν.

ΠΗΓΗ


Αλβανός βίασε 24χρονη με ειδικές ανάγκες στη Μυτιλήνη

3-9-2008

Στον απόηχο του βιασμού μιας 14χρονης απ' τον πατριό της, ένας ακόμα βιασμός –και μάλιστα ατόμου με ειδικές ανάγκες- συγκλονίζει τώρα την κοινωνία της Μυτιλήνης! Δράστης αυτή τη φορά είναι ένας 32χρονος Αλβανός που εκμεταλλεύτηκε την απουσία μιας γνωστής του, για να εισβάλλει στο σπίτι της και να βιάσει την 24χρονη κόρη της!

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν η μητέρα του κοριτσιού απουσίασε για 40 περίπου λεπτά από το σπίτι της. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κόρη της κακοποιημένη. Με δυσκολία η 24χρονη κοπέλα της διηγήθηκε τι είχε συμβεί. Ο αλλοδαπός, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, είχε πάει στο σπίτι αναζητώντας -υποτίθεται- τη μητέρα της. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι δεν ήταν εκεί, της επιτέθηκε και την εξανάγκασε διά της βίας σε συνουσία…

Το μεσημέρι της Κυριακής, η μητέρα του θύματος υπέβαλε μήνυση εναντίον του 32χρονου Αλβανού εργάτη, που συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και τη Δευτέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο 32χρονος αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος και ισχυρίστηκε ότι πήγε απλώς στην κατοικία του θύματος για να συναντήσει τη μητέρα της. Ο δικαστικός λειτουργός του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε 48ωρη προθεσμία.


ΠΗΓΗ

Μουσουλμάνος κληρικός προτείνει ξύλο στις γυναίκες


22-1-2009

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ κάλεσε ένα Μουσουλμάνο κληρικό να ζητήσει συγγνώμη από το ποίμνιό του επειδή, σε κήρυγμά του, υποστήριξε ότι οι Μουσουλμάνοι άνδρες μπορούν να χτυπούν και να βιάζουν τις γυναίκες τους.

Ο Σαμίρ Αμπού Χάμζα σε κήρυγμά του υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα του άνδρα να απαιτεί σεξ από τη γυναίκα του και να κάνει σεξ μαζί της ακόμα και αν αυτή δεν θέλει. «Αυτό», είπε, «δεν είναι βιασμός».

Πρόσθεσε μάλιστα, επικαλούμενος το κοράνι, πως αν γυναίκα δεν συμμορφώνεται δεν πειράζει αν ο άνδρας την δείρει, αλλά όχι να την ματώσει και να την τραυματίσει.

«Καλώ τον κληρικό αυτό να ζητήσει συγνώμη. Οι απόψεις του είναι απαράδεκτες και δεν έχουν θέση στην αυστραλιανή κοινωνία» είπε ο κ. Ραντ.


ΠΗΓΗ

Αλβανός βίασε 12χρονη στη Λήμνο


15-7-2009

του
Μανώλη Βάϊα

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Λήμνου ο άγριος βιασμός ενός κοριτσιού μόλις 12 χρόνων από έναν 21χρονο Αλβανό στην κοινότητα της Παναγιάς! Ο δράστης επιτέθηκε στην ανήλικη κοπέλα μόλις βγήκε από το σπίτι της, την ακινητοποίησε κλείνοντάς της το στόμα και την έσυρε σε ανεγειρόμενη οικοδομή σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, όπου την έγδυσε δια της βίας και ικανοποίησε πάνω της τα ζωώδη ένστικτά του!

Το ανήλικο θύμα επέστρεψε στο σπίτι σε κακή κατάσταση και διηγήθηκε στη μητέρα της όσα είχαν συμβεί. Ο δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή όπου δούλευε ως εργάτης, ενώ οι γονείς του κατοικούν στη Μύρινα. Ωστόσο, ο ίδιος βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στην Ελλάδα και δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και άδεια παραμονής στη χώρα…

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν πολύ γρήγορα και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου ο νεαρός παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την 12χρονη αλλά ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη θέλησή της! Ωστόσο, η εξέταση του κοριτσιού από τους γιατρούς πιστοποιεί τον βιασμό. Έτσι, ο 21χρονος βιαστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Μυτιλήνης με τις κατηγορίες του βιασμού ανήλικης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.


ΠΗΓΗ

Απόπειρα βιασμού από αφγανούς στην Πάτρα


15-11-2009

Στις 7 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μια υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, προσπαθούσε να παρκάρει το αυτοκίνητο της στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στην υπηρεσία της.
Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, όπως κατήγγειλε η ίδια 2 Αφγανοί λαθρομετανάστες, της επιτέθηκαν, την χτύπησαν και προσπάθησαν να την βιάσουν.
Για καλή της τύχη όμως εκείνη την ώρα έφτασε στο πάρκινγκ ένας συνάδελφός της ο οποίος είδε την σκηνή και άρχισε να κορνάρει και να μαρσάρει με το αυτοκίνητό του για να τους τρομάξει. Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Σοκαρισμένη η κοπέλα, αλλά και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών στην περιοχή και για έλλειψη αστυνόμευσης.

ΠΗΓΗ

Πακιστανοί προσπάθησαν να βιάσουν ανήλικο στην Βοιωτία


16-11-2009

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο πακιστανούς που επιχείρησαν να ασελγήσουν σε 16χρονο αγόρι στη Βοιωτία. Όμως το παιδί αντέδρασε και κατάφερε να τους ξεφύγει, καταγγέλλοντας στη συνέχεια το περιστατικό στην αστυνομία. Έχοντας στα χέρια τους τη λεπτομερή περιγραφή των χαρακτηριστικών των δύο δραστών οι αστυνομικοί κατάφεραν αν φτάσουν στην σύλληψη.


ΠΗΓΗ

Πιάστηκαν οι τρεις πακιστανοί για το φόνο με τον μπαλτά


21-11-2009

Ομολόγησαν το στυγερό έγκλημα που διέπραξαν με μπαλτά τρείς Πακιστανοί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Καπανδρίτι, με θύμα τον 22χρονο συμπατριώτη τους. Οι δράστες ηλικίας 27,31 και 44 ετών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Β/Α Αττικής στην πλατεία Βικτωρίας, όπου και σύχναζαν.
Όπως προέκυψε το τελευταίο δίμηνο απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από Πακιστανούς λαθρομετανάστες. Όταν το θύμα δεν ενέδιδε στους εκβιασμούς στην καλύτερη περίπτωση των ξυλοκοπούσαν.
Από τις 11 Νοεμβρίου, μέχρι και την ημέρα της σύλληψής τους οι δράστες είχαν ζητήσει 5.000 € από τον 51χρονο φίλο και συγκάτοικο του 22χρονου θύματος.
Ο μπαλτάς που στα χέρια τους έγινε φονικό όργανο βρέθηκε, όπως επίσης ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.

ΠΗΓΗ

Η Χιονάτη θύμα της πολυπολιτισμικότητας και του politiccaly correct


ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ GAY.....KAI TON BATΡAXO TΡABEΣTI.
Η λέγεται Τιάνα, ζει στη Λουιζιάνα, χαμογελάει γλυκά και τρεμοπαίζει τα βλέφαρά της συνεχώς. Κάποια μέρα ένας ομιλών βάτραχος τής ζητάει ένα φιλί για να λυθούν τα μάγια και να ξαναγίνει ο ωραίος πρίγκιπας που ήταν κάποτε. Αν και τα προβλήματα αρχίζουν όταν η μαύρη πριγκίπισσα αποφασίζει να ικανοποιήσει την επιθυμία του βάτραχου, το νέο παραμύθι της Ντίσνεϊ είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει καλά. Γι΄ αυτό το καλό τέλος, ωστόσο, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στον κόσμο έπρεπε να σχεδιάσει πολύ προσεκτικά ακόμη και τις λεπτομέρειες που μόνο ένα εξασκημένο μάτι θα έβλεπε στη μεγάλη οθόνη.


Η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε το σχέδιό της για την ταινία........ «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» στις αρχές του 2007, πιστεύοντας ότι η ιστορία της Τιάνα θα ενίσχυε το κοινωνικό της προφίλ και θα έσβηνε οριστικά από τη συλλογική μνήμη το φλερτ του ιδρυτή της με τον ρατσισμό τη δεκαετία του 1940. Ο Τύπος, ωστόσο, είδε το σχέδιο από μια διαφορετική σκοπιά. Πολλοί σχολιαστές κατηγόρησαν για κυνισμό την εταιρεία, ενώ οι καχύποπτοι αυξήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της ηρωίδας ήταν σκλάβα μιας πλούσιας οικογένειας λευκών. Άλλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για το γεγονός ότι ο κακός της ιστορίας ήταν επίσης μαύρος. Πριν από έναν χρόνο, στο κύριο της άρθρο της η «Voice»- ενδεχομένως η μεγαλύτερη «μαύρη» εφημερίδα της Δύσης- χαρακτήρισε το σχέδιο της πρώτης Αφροαμερικανής πριγκίπισσας «απογοητευτικό».

Η Ντίσνεϊ ζήτησε από τους επικριτές της να κάνουν υπομονή έως την προβολή της ταινίας, διαψεύδοντας παράλληλα κάποιες φήμες, όπως ότι η ηθοποιός που θα δάνειζε τη φωνή της στην Τιάνα θα ήταν λευκή. Στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται να κάνουν περισσότερη υπομονή. Η ταινία προβάλλεται από σήμερα στους κινηματογράφους, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν οι πρώτες κριτικές για το αποτέλεσμα και τα πρώτα εισιτήρια θα δείξουν εάν η ταινία θα φτάσει ψηλά στο box office. Αντίθετα, πάντως, με την υποδοχή που είχε η πριγκίπισσα πριν από δυο χρόνια, τα σημάδια σήμερα είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά για τους δημιουργούς της ταινίας. Μέλη της Εθνικής Ένωσης για την Προώθηση των Έγχρωμων που είδαν την ταινία σε ειδική προβολή, χειροκροτούσαν στο τέλος όρθιοι και επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

ΠΗΓΗ

Η Θρακική γη περνάει σε τουρκικά χέρια…


Μουσουλμάνοι αγοράζουν γη

από χριστιανούς σε οποιαδήποτε τιμή!!!

Η γνωστή Συνθήκη της Λωζάνης, που υπογράφηκε το 1923 και με βάση την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάσει του πληθυσμού της Θράκης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι ένα πολιτικό αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Αυτή τη συνθήκη, πρώτη η Ελλάδα την παραβίασε με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο μουσουλμανική που σαφώς αναγραφόταν στην Συνθήκη της Λωζάνης. Ο φόβος και η πολιτική ανεπάρκεια των τότε πολιτικών «αρχόντων» της Ελλάδας, επέτρεψε την ισοπέδωση της συνθήκης με τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης αλλά και της ισοπέδωσης του Ελληνισμού σε ολόκληρη την Τουρκία.
Η προδοτική συμπεριφορά των τότε υπευθύνων πολιτικών, προκειμένου να εξευμενίσει την τουρκική λαίλαπα, απάντησε στην Τουρκία παραχωρώντας το αδιανόητο, την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, αντί να απαντήσει με μέτρα ίσης βαρύτητας και να προχωρήσει σε μαζικές αναγκαστικές εκδιώξεις εκτός της Ελλάδας, όλων εκείνων που επεδίωκαν την αναγνώρισή τους ως «τούρκοι»…
Η συνέχεια, μέχρι σήμερα, ήταν δραματική μέσα από μία παθητική στάση της Ελλάδας σε όσα συνέβαιναν στην Θράκη. Η δραστηριότητα παράνομων οργανώσεων, όπως οι «Γκρίζοι Λύκοι» κατάφεραν να εκφοβίσουν ικανούς αριθμούς μουσουλμάνων, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν στρατιωτικό οπλισμό –μέρος του οποίου συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές- με σκοπό την εκπαίδευση ομάδων μουσουλμάνων πολιτών προκειμένου να αναλάβουν δράση όποτε η Άγκυρα αποφασίσει.
Η λειτουργία «τουρκικών νεολαιών» (πολιτιστικοί σύλλογοι) κατάφερε να δημιουργήσει πυρήνες ανθελληνισμού που ανέλαβαν την εφαρμογή των σχεδιασμών της Άγκυρας. Σύλλογοι μουσουλμάνων επιστημόνων ή μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί (που δηλώνουν τούρκοι) λειτουργούν καθ’ υπόδειξιν και αυστηρών εντολών της Άγκυρας. Η αναγνώριση τουρκικής μειονότητας και γλώσσας δεν ήταν ένα απλό πολιτικό ολίσθημα, αλλά αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας, η οποία δεν έχει ανακληθεί ποτέ και που απειλεί σήμερα την ελληνικότητα της Θράκης…
Η δημιουργία μίας κλειστής οικονομίας, των μουσουλμάνων, με το χρήμα να κυκλοφορεί αυστηρά ανάμεσα σε μουσουλμάνους, κορυφώθηκε με την πρόσφατη δημιουργία της τουρκικών συμφερόντων τράπεζας «Ziraat», η οποία αποκαλύφθηκε ότι είναι όργανο της ΜΙΤ και του βαθέους κράτους της Τουρκίας… Η δημιουργία όμως της κλειστής οικονομίας, οδηγεί αυτόματα και στην συστηματική δημιουργία "γκέτο", καθαρά μουσουλμανικών περιοχών, στις οποίες η διαβίωση ενός χριστιανού δεν θεωρείται (πλέον) ευχάριστη υπόθεση...!
Ο πληθυσμός της Θράκης, μειώνεται δραστικά από την πλευρά των χριστιανών, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία με ρυθμούς που τείνουν να ανατρέψουν τον ένα από τους βασικούς παράγοντες της συνθήκης της Λωζάνης, αυτόν του δημογραφικού, με βάση το θρήσκευμα. Έτσι, πολύ σύντομα, προβλέπεται πως το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Θράκης θα είναι μουσουλμάνοι και θα αποκτήσουν το φυσιολογικό δικαίωμα –που προκύπτει από την ίδια τη Συνθήκη- να απαιτήσουν δικαίωμα σε πιθανή ανεξαρτητοποίηση της ακριτικής Ελληνικής Θράκης και της μετατροπής της σε μία περιοχή στην οποία θα υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς… Είναι απόλυτα βεβαιωμένο πως εάν συνεχίσει η ίδια αδιαφορία, από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων (με την μη στήριξη των χριστιανών κατοίκων στην παραμονή τους ή στην δημιουργία πολυμελών οικογενειών), η Θράκη θα περάσει σε τουρκικά χέρια.
Ο δεύτερος παράγοντας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, επίσης απειλείται επί των ημερών μας, εντονότερα όσο ποτέ άλλοτε, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος της Άγκυρας, η οποία μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και μέσω της Ziraat Bank, ενισχύουν την διάθεση αγορών εδαφών (οικοπέδων και καλλιεργούμενων εκτάσεων – χωραφιών) από την πλευρά των μουσουλμάνων. Η ενίσχυση αυτή γίνεται μέσω μίας υπόγειας πριμοδότησης ή και καταβολής του πλήρους μισθώματος της αγοραπωλησίας. Αυτές οι «οικονομικές βοήθειες» δίνονται αναλόγως του βαθμού πίστης προς την Τουρκία του εκάστοτε ενδιαφερόμενου μουσουλμάνου, αλλά πάντοτε με υποθήκη του αντικειμένου της αγοράς (οικόπεδο ή χωράφι) προς την τουρκική τράπεζα Ziraat!!! Με απλά λόγια, η τράπεζα δίνει δάνεια αγοράς γης από χριστιανούς σε όλους σχεδόν τους μουσουλμάνους, υποθηκεύοντας τους τίτλους της ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου!!! (Μάλιστα, το ενημερωτικό υλικό της τράπεζας δίνεται σε δύο γλώσσες: στην αγγλική και στην τουρκική… Η ελληνική γλώσσα δεν χρησιμοποιείται εντός της Ελλάδας και μάλλον η Ziraat Bank την θεωρεί ως μη χρησιμοποιούμενη στην περιοχή της Θράκης, αφού δεν την χρησιμοποιεί στα έντυπά της…)
Μήπως αυτό ονομάζεται έμμεση αγορά γης εκ μέρους της Τουρκίας; Και τι κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις απέναντι σε αυτό το «φαινόμενο»; Δυστυχώς, αδιαφορούν παγερά και δεν παίρνουν κανένα μέτρο στήριξης των χριστιανών κατοίκων, προσφέροντάς τους εργασία για να παραμείνουν στην Θράκη και να μην φύγουν ή προσφέροντάς τους γη (με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο), είτε δημιουργώντας ένα ειδικό οικονομικό καθεστώς για τους κατοίκους της περιοχής, που θα τους διευκολύνει όχι στο να πουλάνε την πατρώα τους γη (λόγω οικονομικής εξαθλίωσης) αλλά στο να αγοράζουν επιπλέον γη… Σε πλήρη αντίθεση, με την τακτική της Άγκυρας, οι Ελληνικές τράπεζες πιέζουν τους χριστιανούς κατοίκους και τους οδηγούν στην εξαθλίωση ή και την πώληση των ακινήτων τους (σε όσους έχουν) σε οποιονδήποτε προσφέρει χρήματα… Και οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά είναι, σχεδόν πάντα, μουσουλμάνοι οι οποίοι προσφέρουν υπέρογκα ποσά προκειμένου να αποκτήσουν την ιδιοκτησία γης από χριστιανούς… Οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματά τους και η Τουρκία αισθάνεται ισχυρότερη… Και ο νοών νοείτω…
Η πλήρης αδιαφορία, που πλησιάζει έντονα τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής αντιμετώπισης εις βάρος των ίδιων των εθνικών συμφερόντων, θα πρέπει να γίνει βασικό σημείο συζητήσεων και δραστικών αποφάσεων, τέτοιων που θα μπορέσουν όχι μόνο να σταματήσουν την μέχρι σήμερα δράση της Άγκυρας και των πρακτόρων της στην περιοχή, αλλά θα δημιουργήσουν την κατάλληλη και όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που θα αντιστρέψουν την σημερινή «φορά» των εξελίξεων και θα καταστρέψουν τους εξόφθαλμους σχεδιασμούς της Άγκυρας.
Προχθές, ο νέος τούρκος πρέσβης, φερόμενος ως κεχαγιάς, επισκέφθηκε την περιοχή της Θράκης, ενώ δεν έχει δώσει ακόμη τα διπλωματικά του διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!!! Ίσως να πιστεύει πως επισκέφθηκε μία περιοχή στην οποία δεν υπάρχει το ελληνικό κράτος και ως εκ τούτου συμπεριφέρθηκε αναλόγως… Μάλιστα, σε αυτή του την επίσκεψη φυλασσόταν από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας…
Και το ερώτημα είναι σκληρό: Τους Έλληνες της Θράκης ποιος τους προφυλάσσει από τον εκάστοτε τούρκο πρέσβη ή τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο; Η Θράκη παραδίδεται (ή παραδόθηκε και δεν δημοσιοποιήθηκε ακόμη) στην Άγκυρα, χωρίς καμία αντίδραση. Η Συνθήκη της Λωζάνης βιάζεται, παραβιάζεται και ευτελίζεται στο όνομα του χρήματος, της κρατικής αδιαφορίας και του ιστορικού ενδοτισμού κάποιων… και δυστυχώς, πολύ σύντομα, η ίδια η Τουρκία θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της για να πάρει την Θράκη από την Ελλάδα…
Κωνσταντίνος



ΠΗΓΗ

Έργο αξιωματικών του τουρκικού Στρατού, οι καταστροφές νεκροταφείων των Ελλήνων στην Πόλη


Οι ανεξήγητες καταστροφές των νεκροταφείων της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη ήταν έργο σχεδιασμένο από το Στρατό στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλωβός», αποκαλύπτουν σε σημερινά δημοσιεύματά τους τουρκικές εφημερίδες, οι οποίες παρακολουθούν προσεκτικά τις ανακρίσεις για την υπόθεση στρατιωτικής συνωμοσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης.
Το σχέδιο «Κλωβός» που διερευνάται από την Εισαγγελία της Κωνσταντινουπόλεως, είχε σχεδιαστεί από αξιωματικούς του Ναυτικού και είχε στόχο να προκληθούν ένταση και αποσταθεροποίηση στην τουρκική κοινωνία μέσα από επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων.
Ειδικό μέρος του σχεδίου αφορούσε τις επιθέσεις εναντίον μη μουσουλμανικών νεκροταφείων, όπως αναφέρουν πηγές που είναι γνωρίζουν όσα έχουν προκύψει από την ανακριτική διαδικασία.
Η πρώτη επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στο ορθόδοξο νεκροταφείο του Βαλουκλή. Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου είχαν καταστραφεί περισσότεροι από 90 τάφοι. Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 65 νεκροταφεία που ανήκουν στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα, την αρμενική και την εβραϊκή.
Τα νεκροταφεία βρίσκονται στις περιοχές της Χαλκηδόνας, Μπεσίκτας, στο Σκούταρι, στα Πριγκηπόνησα, στο Σαρίγερ, στο Σισλί, στο Πέρα, στο Ζεϊτίνμπουρνου, στο Μακροχώρι και στο Φατίχ.
Ο τουρκικός Τύπος υπενθυμίζει σήμερα ότι ανάλογα συνωμοτικά σχέδια που είχαν επεξεργαστεί οι τουρκικές αρχές είχαν οδηγήσει στα «Σεπτεμβριανά» το 1955.
Η Ε.Ε. παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση Εργκενεκόν, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου «Κλωβός», που είχαν καταρτίσει αξιωματικοί του Ναυτικού και το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα.


ΠΗΓΗ

Ανακαλύφθηκε νέος ομαδικός τάφος θυμάτων του «πατερούλη» Στάλιν


Εκταφή θυμάτων του σοβιετικού καθεστώτος στην Ουκρανία

Ουκρανία: 600 θύματα του σοβιετικού καθεστώτος θα εκταφούν από ομαδικό τάφο στην δυτική Ουκρανία.

Οι σoροί 600 Ουκρανών, που λιμοκτόνησαν, ή εκτελέσθηκαν από τις σοβιετικές αρχές μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα εκταφούν το προσεχές Σάββατο στο Λβίβ, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Άντρι Σάντοβι.


Τα θύματα είχαν καταφύγει δυτικά εξαιτίας της σιτοδείας που έπληξε τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας το 1946-47.

«Συνολικά, μέσα σε έναν τάφο πέντε μέτρων επί επτά, έχουμε ανακαλύψει τις σορούς 602 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 114 είναι παιδιά και έφηβοι», τόνισε ο Γεβγκέν Γκρίνιν, υπεύθυνος της ΜΚΟ Μεμόριαλ, που ανέλαβε την ταυτοποίηση των θυμάτων, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Ορισμένοι έφεραν τρύπα στο κρανίο από σφαίρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής είχαν μεταφερθεί με κάρα και είχαν πεταχθεί σε ειδικούς τάφους. Όσοι διαπιστωνόταν ότι ζούσαν τυφεκίζονταν επί τόπου», τόνισε ο ίδιος.

Η εκταφή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Λβιβ, τόνισε ο Σάντοβι, του οποίου η πόλη αποτελεί λίκνο του ουκρανικού εθνικισμού. Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους να έλθουν να παρακολουθήσουν την τελετή μνήμης για τα θύματα.

Η Ουκρανία, πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, κατά τα έτη 1932-33 και 1947-47 επλήγη από θανατηφόρους λιμούς και σιτοδείες, που σύμφωνα με τους ιστορικούς προκλήθηκαν από το σοβιετικό καθεστώς. Κατά τον λιμό του '46-47, περίπου 300.000 κάτοικοι των ανατολικών περιοχών, που μαστίζονταν σκληρότερα από την τραγωδία, είχαν αναγκασθεί να αποδημήσουν προς τα δυτικά, τονίζουν οι ιστορικές πηγές.

www.kathimerini.gr


ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΟΙ ANTIFA ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Ποιοι είναι αυτοί που γεμίζουν με χιλιάδες ακριβές αφίσες, άσχετα με το αν δεν κατορθώνουν τελικά να μαζέψουν πάνω από 200-300 άτομα, τους δρόμους της πρωτεύουσας; Ποιοι είναι οι επικεφαλής τους; Ποιοι τους χρηματοδοτούν; Ποιοι εν τέλει κρύβονται από πίσω τους; Έχει η ιδεολογία αυτή καμία σχέση με κινήματα της Αριστεράς ή του ευρύτερου αναρχικού, αντιεξουσιαστικού και αυτόνομου χώρου;


Γεμίσαμε παντού αφίσες για την Σρεμπρένιτσα, για τις σφαγές των Σέρβων και των Ελλήνων εθνικιστών, για το όνομα της «Μακεδονίας» που είναι «ποτισμένο με το αίμα της Βοσνίας» και αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά μπορούν να έχουν σχέση με την αναρχική ιδεολογία.
Αυτό πάντως που γνωρίζουμε είναι ότι οι αντιφάδες αναφέρονται επιλεκτικά και μονομερώς στην Σρεμπρένιτσα. Δεν ακούσαμε τίποτα ούτε για κροατικές θηριωδίες κατά την ανακατάληψη της Κράινα, ούτε για τους μουτζαχεντίν στην Βοσνία που έκαναν συλλογή κεφαλών των Σερβοβόσνιων αντιπάλων τους, ούτε για τους Αλβανούς UCKάδες που αιχμαλώτιζαν Σέρβους αμάχους, τους αφαιρούσαν χωρίς αναισθητικό τα νεφρά τους (και τους σκότωναν) και στην συνέχεια τα προωθούσαν στην παράνομη αγορά ανθρωπίνων οργάνων. Γιατί άραγε; Γιατί δηλαδή καταδικάζουν μονομερώς τις όποιες ακρότητες διέπραξαν οι Σέρβοι και για τις σφαγές των άλλων εμπολέμων της πρώην Γιουγκοσλαβίας σιωπούν επιδεικτικά; Γι’ αυτούς δεν θα κάνουν καμία «διαδήλωση μνήμης»; Η ζωή κάποιων έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνη κάποιων άλλων; Εάν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι;

Ένα άλλο ερώτημα επίσης αιωρείται και χρήζει απάντησης από τους αντιφάδες, το οποίο και αποφεύγουν επιμελώς να απαντήσουν. Ποια είναι η θέση τους έναντι των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία το 1999; Οι ίδιοι τότε -είτε ως συλλογικότητες είτε ως μεμονωμένα άτομα- συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων; Ή κάθονταν στον καναπέ τους; Ή μήπως η θέα των Αλβανών που ανέμιζαν λάβαρα του UCK και αμερικάνικες σημαίες στην Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των βομβαρδισμών, τους ηδόνιζε; Εν τέλει, αυτές τις ημέρες γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. H antifa συμμετείχε στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία (έστω για το «ξεκάρφωμα») ή μήπως διάκειται αρνητικά γιατί θεωρεί ότι η πορεία αυτή έχει έναν αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα; Έχει ποτέ καταλήξει πορεία της antifa στην αμερικάνικη πρεσβεία;

Έχουμε όμως και άλλα ερωτήματα να θέσουμε: Ποια είναι οι σχέση τους με τις υπόπτου προελεύσεως και χαρακτήρα «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη ως δούρειος ίππος της Νέας Τάξης; Ποιά είναι η σχέση τους με την φιλοσιωνιστική antifa της Γερμανίας; Πως συμβαίνει να έχουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις αναφορικά με το γιουγκοσλαβικό, το μακεδονικό, αλλά και με σειρά άλλων ζητημάτων με την γνωστή πρακτορική ιστοσελίδα “bulgarmak”; (βλέπε σχετική σύνδεση 1, σχετική σύνδεση 2). Αυτή η «ταύτιση απόψεων» είναι απαραιτήτως συμπτωματική; Το ίδιο ισχύει και με την «σύμπτωση απόψεων» με τον «πατριάρχη» του νεοφιλελευθερισμού στην χώρα μας, Ανδρέα Ανδριανόπουλο; (βλέπε σχετική σύνδεση). Και για ποιο λόγο το φιλελεύθερο ιστολόγιο “Left Liberal Synthesis” διαφήμιζε την αντισερβική πορεία της Αntifa στις 18 Οκτωβρίου, γράφοντας μάλιστα ότι «τα ανακλαστικά της Antifa είναι τρομερά» και ότι «αξίζουν μπράβο στους ακτιβιστές του Antifa, για την πρωτοβουλία τους»; (βλέπε σχετική σύνδεση). Ποια σχέση μπορεί να έχει ο νεοφιλελευθερισμός με υποτιθέμενους κοινωνικούς αγωνιστές ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση; Γιατί τόση εμμονή από την πλευρά της antifa στην δαιμονοποίηση των εχθρών των ΗΠΑ, Σέρβων; Εμείς απλώς θέτουμε κάποια ερωτήματα. Ο νοών νοείτω..

Αυτά που έχουμε εμείς να πούμε από την πλευρά μας είναι τα εξής: H antifa είναι ένα πολιτικό ρεύμα που στοχεύει -σύμφωνα με τα λεγόμενα των οπαδών της- στην καταπολέμηση του φασισμού και του ρατσισμού. «Μητρόπολή» της θεωρείται η μεταπολεμική Γερμανία και σύμφωνα με πολλούς δημιουργήθηκε για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ. Σε παρόμοιο μήκος κύματος φαίνεται ότι κινούνται και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πρώην ανατολικό μπλοκ, χρηματοδοτούμενες από την Δύση. Στην Ελλάδα υπάρχει πλειάδα antifa πυρήνων (ή συμμοριών αν προτιμάτε), που συμμετέχουν μεταξύ άλλων σε τραμπουκικές ενέργειες τρομοκράτησης όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους. Δεν έχουν όλες οι antifa οργανώσεις 100% ταύτιση θέσεων (έχουν κάποτε και εσωτερικές αντιπαραθέσεις), ωστόσο διαθέτουν κάποια κοινά μεταξύ τους χαρακτηριστικά:

Είναι φανατικοί εχθροί των εθνικών κρατών και ένθερμοι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Είναι θιασώτες της «ευρωπαϊκότητας» και του «πολιτικά ορθού» και υπέρμαχοι της υπεροχής του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου έναντι των «κακών» Ρώσων και Σέρβων (ή σε ορισμένες περιπτώσεις και κατά των «τρομοκρατών» Ιρανών και Παλαιστινίων).
«Κολλούν» εσκεμμένα την «στάμπα» του «φασίστα» σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πατριώτες, λες και το ν’ αγαπάς τον τόπο σου είναι ρετσινιά.
Πιστεύουν στην παγκόσμια καθολικότητα των «ευρωπαϊκών αξιών» και προσπαθούν να τις εξαγάγουν, να τις «μεταλαμπαδεύσουν» και να τις επιβάλουν του σε όλο τον κόσμο, υπό μία νέα μορφή «πολιτισμικής και ιδεολογικής αποικιοκρατίας».
Επικροτούν και δικαιολογούν την επιλεκτική χρήση βίας από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με σκοπό την συλλογική «τιμωρία» ορισμένων μη «πολιτικά ορθών» λαών (π.χ. ο «καλός» βομβαρδισμός της Σερβίας το 1999).
Υπερασπίζονται τους απανταχού Εβραίους (ορισμένοι και το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ), με πρόσχημα την καταπολέμηση του «αντισημιτισμού» (εδώ δεν τολμούν, τουλάχιστον προς το παρόν, να σηκώσουν ισραηλινές σημαίες για ευνόητους λόγους).
Υποστηρίζουν κάποιους συγκεκριμένους εθνικισμούς (αλβανικό, μουσουλμανικό βοσνιακό, σλαβομακεδονικό / βουλγαρικό) έναντι άλλων (ελληνικού, σερβικού, ρωσικού).
Παίρνουν ανοιχτά το μέρος των ιστορικών εχθρών του Ελληνισμού και συμπεριφέρονται αντικοινωνικά, με σκοπό να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα (χαρακτηρισμοί όπως «νοικοκυραίοι μικροαστοί», «είμαστε Τούρκοι, Αλβανοί, προδότες κτλ», «είμαστε όλοι ομοφυλόφιλοι» κτλ).
Είναι ελιτιστές και νιώθουν απέχθεια για την λαϊκή πλειοψηφία και μίσος για την κοινωνία στην οποία ζουν.
Είναι ατομικιστές και νιώθουν ευχαρίστηση όταν προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Είναι φιλοαμερικάνοι και φιλοευρωπαϊστές και οπαδοί του ιμπεριαλισμού, όπως αποδεικνύεται από την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η όλη πολιτική τους δραστηριότητα.
Οι αντιφάδες λοιπόν δεν είναι ούτε αντιεξουσιαστές, ούτε επαναστάτες, ούτε αναρχικοί. Μπορεί αυτή η «μόδα» να προήλθε από μία μετάλλαξη βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα του αναρχικού χώρου, όμως σήμερα κάθε άλλο παρά έχει σχέση με την αναρχική ιδεολογία. Απλά καπηλεύονται τα αναρχικά σύμβολα και χρησιμοποιούν την αναρχική ρητορική για να «θολώσουν τα νερά». Έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με μεταμφιεσμένους σε «αναρχικούς» έμμισθους πράκτορες που συμπαρασύρουν πολύ περισσότερους απληροφόρητους ή αφελείς προς ελεγχόμενες από τους ιδίους οδούς, τις οποίες και έχουν προ πολλού διαμορφώσει. Είναι λακέδες των ιμπεριαλιστών, είναι οι «Σαακασβίλι» της Ελλάδας, είτε εκούσια είτε ακούσια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και προκαλούμε όποιον θεωρεί ότι όσα γράφουμε δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, να μας διαψεύσει με επιχειρήματα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Δεν ξέρουμε τι ωθεί αυτά τα άτομα να έχουν μία τέτοιου είδους συμπεριφορά. Πιθανόν τα κίνητρά τους να είναι παρόμοια με αυτά των ταγματασφαλιτών στην Κατοχή. Η συμπόρευση με τον εκάστοτε ισχυρό είναι διαχρονικά ένα ισχυρότατο δέλεαρ για ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν δύναμη, λόγω προσωπικών τους φιλοδοξιών, ή και να εκδικηθούν τους γύρω τους, λόγω ψυχολογικών τους απωθημένων. Σίγουρα παίζει σημαντικότατο ρόλο η παχυλή «αντιρατσιστική» και «αντιφασιστική» χρηματοδότηση και προπαγάνδα, αυτό όμως δεν είναι πάντοτε αρκετό. Ο ψυχολογικός παράγων όμως πιθανόν να διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Θεωρείται λοιπόν ότι πρόκειται για συνδυασμό και των δύο. Δεν ξέρουμε τι φταίει, αν δηλαδή όταν ήταν μικροί τα άλλα παιδάκια δεν «τους έπαιζαν» ή αν έχουν γενικά απωθημένα από «την άτιμη την κοινωνία», εμείς πάντως δεν τους φταίμε σε τίποτα και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε. Να λύσουν πρώτα τα ψυχολογικά τους και να πάψουν να στρέφονται εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας στην οποία ζουν. Είναι εχθροί του λαού μας, εχθροί των λαών της περιοχής μας, είναι εχθροί όλων μας. Όσο συνεχίζουν τον κατήφορό τους, θα μας βρίσκουν μπροστά τους, θα βρίσκουν ολόκληρο το λαό απέναντί τους. Και τότε θα είναι γι’ αυτούς πολύ αργά. Θα πνιγούν από την λαϊκή οργή!



ΠΗΓΗ

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

“Πληροφορήθηκαμε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι θεωρήθηκε ως εργατικό ατύχημα η περιπέτεια της κ. Κωνσταντίνας ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε
επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο Υπουργός Εργασίας κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλώς αναγνώρισε το γεγονός ως εργατικό ατύχημα και έδωσε παραχωρητήριο και κλειδί στην μητέρα της άτυχης γυναίκας.

Αν και πέρασαν όμως εννέα μήνες από την δολοφονία του αδελφού μας
Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ που συνέβη την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς, από Αλβανό λαθρομετανάστη, όταν ο αδελφός μας ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον συλλάβει, αφού αυτός προηγουμένως είχε κάνει ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου η πολιτεία στην περίπτωση του δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και συγκεκριμένα:

1)Μέχρι σήμερα δεν χορηγήθηκε στη χήρα ή την θυγατέρα του σύνταξη (Αρθρα 2 και 3 του Ν. 1897/1990).

2) Δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα το δικαιούμενο εφʼ άπαξ βοήθημα (Αρθρο 3 του Ν. 1897/1990)3) Μέχρι σήμερα η σύζυγος του δεν διορίστηκε στο Δημόσιο όπως προβλέπεται από το Νόμο (Αρθρο 18 του Ν. 3448/2006), αλλά ο σχετικός φάκελος εξακολουθεί να
πηγαινοέρχεται μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, αν και από την τέως πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν ως τις ευρωεκλογές.

Εστω να ληφθεί υπʼ όψη ότι ο αδελφός μας άφησε εν ζωή γυναίκα και ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις πέντε μηνών.

Αραγε ο αδελφός μας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού;

Με την παρούσα παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους και την ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων να πράξουν το συντομότερο δυνατόν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και να ενεργήσουν με την ίδια ευαισθησία που ενήργησε και η πολιτεία στην περίπτωση της κ. ΚΟΥΝΕΒΑ.

Τα αδέλφια Γεώργιος και Μανώλης Σπανουδάκης”



ΠΗΓΗ

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ….


Η ΥΒΕΤ εκπροσωπεί την Ελλάδα και ανακοινώνει την παραχώρηση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους «μετανάστες».

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, με θέμα τη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή, εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή της χώρας η Υβέτ Τζάρβις, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων, ανέφερε ότι η πρόσβαση των μεταναστών στα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, είναι περιορισμένη.
Ωστόσο από το 2005, συνέχισε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που είναι και ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με μια τολμηρή κίνηση κάλεσε τους μετανάστες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και έθεσε ποσόστωση για τους μετανάστες, η οποία προβλέπει ότι οι σύνεδροι θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον ένα μετανάστη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στον σχεδιασμό της πολιτικής ατζέντας του κόμματος.
Με το μέτρο αυτό εξελέγησαν έξι μετανάστες μία εκ των οποίων και η ίδια, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιτροπής για τα θέματα των μεταναστών, η οποία επεξεργάστηκε σχέδιο νόμου περί μετανάστευσης, δημιούργησε ένα σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ένα κέντρο νομικής στήριξης των μεταναστών.
Πάντως, οι πρωτοβουλίες αυτές χρειάζεται να ενισχυθούν ώστε οι μετανάστες να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία με πλήρη δικαιώματα, επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι η ίδια, το 2002 εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών και είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε πολιτικό αξίωμα στην ιστορία της πόλης.

«Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους μετανάστες. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες β' γενιάς και αυτό θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή της χώρας και την ανάδειξη των νέων ηγετών τους», κατέληξε η κ. Τζάρβις.

Στο φόρουμ μίλησαν για διακρίσεις κατά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο δημοσιογράφος A. Ντεντέ και αντιπρόσωπος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη».


ΠΗΓΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ...


Οι ελληνικές σημαίες που κρατούσαν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ ενόχλησαν τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Η UEFA προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του κυπριακού συλλόγου διότι οι φίλαθλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες στην αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου αντέδρασαν άμεσα και είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στην περίπτωση που η απόφαση της UEFA είναι εναντίον της ομάδας.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ αναφέρει μεταξύ άλλων: “Επιθυμούμε να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαιών αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται”.

Η Κυπριακή ομάδα αντέδρασε και μέσω δηλώσεων του υπεύθυνου επικοινωνίας της.


“Τι έκανε η UEFA όταν παίξαμε στο γήπεδο της Τραμπζονσπόρ και σήκωναν 20.000 σημαίες του ψευδοκράτους; Αυτή η ιστορία πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο ΑΠΟΕΛ δεν θα ανεχτεί κάποιες τέτοιες ανεξήγητες καταστάσεις. Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε όλα τα επίπεδα. Ουδείς αμφισβητεί την ελληνικότητα της ομάδας μας. ΑΠΟΕΛ σημαίνει Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας. Η ελληνική μας ταυτότητα και η ιστορία της ομάδας μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και η UEFA έχει ξεπεράσει τα όρια”, τόνισε ο Πανίκος Χατζηλιάσης.


ΠΗΓΗ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΤΥΠΙΑ"


Μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού ενημερώνεται απο την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" γιατί την θεωρεί αξιόπιστη.Ολοι γνωρίζουμε οτι είναι η αγαπημένη εφημερίδα των τρομοκρατών και των "αριστεριστών".Για να είμαστε όμως δίκαιοι πολλές φορές τα "χώνει" και στους Σιωνιστές και στους Αμερικανούς.Εχει δημοσιεύσει κατα καιρούς αξιόλογα άρθρα.Δυστυχώς μέσα στους συνεργάτες της βρίσκεται και ο γνωστός "Ιός" ο οποιός είναι πάντα εναντίον της Ελλάδας,υποστηρίζει πολυπολιτισμικές-πολυφυλετικές και υπερ της Παγκοσμιοποίησης θέσεις.

Στο θέμα της Μακεδονίας είναι υπέρ των Σκοπιανών σχεδόν ολοκληρωτικά και φιλοξενεί απο τις στήλες της ανθρώπους της "αριστεράς και της θολοκουλτούρας".Ολα όμως αυτά για εμάς είναι σεβαστά και αποδεκτά.Είμαστε υπέρ της ελευθερίας του τύπου και της ελεύθερης έκφρασης όποια και αν είναι αυτή.

Αυτό όμως που δεν θα συμφωνήσουμε σε καμιά περίπτωση είναι το να διαφωνούν με τους Ελληνες εθνικιστές και να μάχονται τον ελληνικό εθνικισμό-πατριωτισμό,γιατί για την Ελευθεροτυπία δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ελληνικού πατριωτισμού και εθνικισμού και την ίδια στιγμή στο επίσημο site του "Ιού" της "Ελευθεροτυπίας" να υπάρχει το άρθρο "Οι δέκα μύθοι του «Σκοπιανού»",το οποίο είναι πλήρες αντίγραφο του άρθρου απο το Βουλγαρικό εθνικιστικό site Bulgarmak "ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ".

Αυτο το site(Bulgarmak) είναι γραμμένο στα ελληνικά προκειμένου οι Βούλγαροι εθνικιστές να περνούν την προπαγάνδα τους υπερ των Βουλγαρικών θέσεων.Και μια είναι η θέση της Βουλγαρίας,η έξοδος στο Αιγαίο.Διεκδικούν δηλαδή την Μακεδονία.
Και όμως το άρθρο αυτό βρίσκεται στην ιστοσελίδα των συνεργατών της Ελευθεροτυπίας.Εμείς δεν αγοράσαμε ξανά την εφημερίδα "Ε" και δεν θα το κάνουμε μέχρι ο "Ιός" να απομακρυνθεί απο την εφημερίδα αυτή.Ισως πρέπει να κάνουν το ίδιο και όλοι οι άλλοι Ελληνες,όσοι τουλάχιστον απο αυτούς θεωρούν τον εαυτό τους Ελληνα.



Μήπως θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας τώρα που συνέλαβαν και τον Στοϊδη,που φέρεται ως ο άνθρωπος πίσω απο το "Bulgarmak";


ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Οι χριστιανικές μειονότητες θύμα της διαμάχης Κεμαλιστών - Ισλαμιστών


«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΛΟΥΒΙ»

Nέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη στοχοποίηση των χριστιανικών μειονοτήτων από το παρακράτος της Τουρκίας με σκοπό να δυσφημιστεί το κυβερνών ισλαμικό κόμμα. Η εξέλιξη αυτή τεκμηριώνει την άποψη ότι ο μη μουσουλμανικός πληθυσμός της Τουρκίας εξακολουθεί να δέχεται αφόρητες πιέσεις, παρά τα «ανοίγματα» προς τις μειονότητες που ανήγγειλε εδώ και καιρό το ΑΚΡ.
Η εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο της δίκης Εργκενεκόν, είχε αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν νέα στοιχεία αναφορικά με τη δράση των παρακρατικών οργανώσεων στη γείτονα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ημερήσιας «Ταράφ» (20/11/2009), εντοπίστηκε και αποκωδικοποιήθηκε έγγραφο σε ηλεκτρονική μορφή στα αρχεία ενός αξιωματικού του Ναυτικού, ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση του οπλοστασίου που εντοπίστηκε στο Ποϊράζκιοϊ τον περασμένο Φεβρουάριο. Το έγγραφο τιτλοφορείται «Σχέδιο Δράσης της Επιχείρησης Κλουβί» και πρόκειται περί τρομοκρατικού σχεδίου με θύματα τις χριστιανικές μειονότητες της Τουρκίας.
Το εν λόγω κείμενο προβλέπει τέσσερα στάδια για την υλοποίηση ενός ασύλληπτου σχεδίου εκφοβισμού και τρομοκρατίας των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων της Τουρκίας, με απώτερο στόχο να κατηγορηθεί η ισλαμική κυβέρνηση ΑΚΡ. Το πρώτο στάδιο του σχεδίου δράσης έχει τίτλο «Προετοιμασία» και αφορά τον εντοπισμό και τη λεπτομερή καταγραφή των μειονοτικών στοιχείων. Το προκαταρκτικό αυτό στάδιο ακολουθείται από την «Διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας», που επικεντρώνεται στον εκφοβισμό κυρίως των συνδρομητών του αρμενικού φύλλου «Αγκός», αρχισυντάκτης του οποίου ήταν ο δολοφονηθείς Χραντ Ντινκ, τη χρήση συνθημάτων προς εκφοβισμό του χριστιανικού στοιχείου σε περιοχές όπου διαμένουν μέλη της μειονότητας και τη χρήση των ΜΜΕ και του διαδικτύου. Το τρίτο στάδιο είναι η «Διαμόρφωση της κοινής γνώμης», το οποίο προβλέπει τη δημοσίευση άρθρων στον Τύπο με τα οποία θα κατηγορείται το ΑΚΡ για αδιαφορία και θα υπενθυμίζονται τα γεγονότα της 6ης - 7ης Σεπτεμβρίου 1955 κ.λπ., ενώ θα υποστηρίζονταν οι μειονοτικές θέσεις στο διαδίκτυο. Το τελευταίο στάδιο είναι το πιο ανησυχητικό απ' όλα. Το στάδιο της «Δράσης» προβλέπει την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε περιοχές όπου παραθερίζουν παραδοσιακά οι μειονότητες, όπως τα Πριγκηπόννησα, τον σχεδιασμό δολοφονικών επιθέσεων σε μέλη των μειονοτήτων που έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, απαγωγές επιφανών επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, καταστροφές σε νεκροταφεία, τοποθετήσεις ύποπτων αντικειμένων σε σημεία που συχνάζουν οι μειονότητες με σκοπό τον εκφοβισμό τους κ.ά.
Εξάλλου, από το εισαγωγικό σημείωμα του σχεδίου που αποκαλύφθηκε προκύπτει ότι οι δολοφονίες του Χραντ Ντινκ, του ιερέα Σαντόρο και η σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ στη Μαλάτια είχαν οργανωθεί κατά πάσα πιθανότητα από τους ίδιους παρακρατικούς κύκλους. Με την κατάλληλη κατεύθυνση της κοινής γνώμης, μολονότι αποδόθηκαν σε πρώτο χρόνο στους ισλαμιστές, με τη δίκη Εργκενεκόν το ΑΚΡ κατόρθωσε να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα. Η συνήγορος της οικογένειας Ντινκ, Φετχιέ Τσετίν, καταδίκασε το σχέδιο δράσης του παρακρατικού πυρήνα και εξέφρασε την απογοήτευσή της για το πώς «οι πολίτες» της εν λόγω χώρας μπορούν να θεωρούνται «αναλώσιμα στοιχεία», τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε έναν «πόλεμο» που διεξάγεται μεταξύ των δύο κυρίαρχων παρατάξεων του συστήματος.
Η αποκάλυψη της «Επιχείρησης Κλουβί» μπορεί να ξαφνιάζει τους ανύποπτους αναγνώστες, ωστόσο δεν είναι παρά η αποτύπωση της στυγνής πραγματικότητας όσον αφορά τη στάση που τηρεί τόσες δεκαετίες τώρα η τουρκική ηγεσία και του τρόπου με τον οποίο έδρασαν οι πολιτικοί θεσμοί και μηχανισμοί ασφάλειας του τουρκικού κράτους έναντι των μειονοτήτων. Το εν λόγω σχέδιο οφείλει να εξεταστεί με προσοχή από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές εν όψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων που αναμένονται να διεξαχθούν προσεχώς αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και την επίλυση του Κυπριακού. Και αυτό γιατί, απ' ό,τι προκύπτει από τα παραπάνω, δεν έχουν αλλάξει και πολλά στην προσέγγιση της γείτονος προς τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, ώστε να μπορεί να ευελπιστεί κανείς σε ουσιαστική πρόοδο. Οι χριστιανικές μειονότητες στην Τουρκία παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια αντιπαράθεση μεταξύ των Κεμαλιστών, από τη μια, και των Ισλαμιστών, από την άλλη, και δέχονται τα «πυρά» και των δύο, γεγονός που τις καθιστά πιο ευάλωτες από ποτέ.

Κ. Βοσπορίτης, ο νεώτερος


ΠΗΓΗ

Ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους γιατί έτρωγε σαλάμι!


Αρκετά παιδιά είπαν ότι φοβούνταν να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν «διαφορετικό» από των άλλων...

«Τόπι» στο ξύλο έκαναν ένα ελληνόπουλο 11 χρόνων μουσουλμάνοι συμμαθητές του στο Σίδνεϊ, επειδή έτρωγε σαλάμι την περίοδο της δικής τους νηστείας.

Ο Αντώνης Γρηγορίου μαζί μ' έναν φίλο του αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στη βιβλιοθήκη, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ήδη όμως, ο ίδιος είχε δεχθεί μια γροθιά στο μάτι και δυνατές κλωτσιές στα πόδια.

«Μού ράγισε η καρδιά, όταν είδα το παιδί μου σ' αυτήν την κατάσταση», είπε ο πατέρας του, Αντρέας Γρηγορίου.

«Όταν πήγα στο σχολείο, τον είχαν εκεί που κρατούν τα άρρωστα παιδιά».

Μετά το γεγονός ήρθαν στην επιφάνεια και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Αρκετά παιδιά είπαν ότι φοβούνταν να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν «διαφορετικό» από των άλλων, ιδιαίτερα την περίοδο του Ραμαζανίου.

Εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, από το Τζαμί του Κόμπουρκ, δήλωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που προωθεί το Ισλάμ.

«Θα έλεγα ότι τα λυπηρά αυτά συμβάντα είναι αποτέλεσμα της ανατροφής των παιδιών, μέσα στην οικογένεια και όχι του Ισλάμ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση στο πρόβλημα. Για να εξαλειφθούν αυτού του είδους τα φράγματα, απαιτείται μια διαδικασία που προϋποθέτει ανοχή στα διάφορα θρησκεύματα και τους πολιτισμούς των κατοίκων αυτής της χώρας», θα πει η Μπάχα Γέχια.


ΠΗΓΗ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο George,για τα θύματα του Λευκού Φωσφόρου, ψήφισε ,δεν ξέρω -δεν απαντώ!!!!

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτού του παιδιού ο Παπανδρέου ψήφισε, "αφήστε με ήσυχο". Η πολιτική ευαισθησία , εξαντλείται προφανώς ,εντός των τειχών, και μόνο για τους πακιστανο/αφγανούς και την Κούνεβα , που προστατεύει ο «Tsiriza» του Σόρος.

«Η χρήση οβίδων Λευκού φωσφόρου για οτιδήποτε εκτός από φωτισμό, είναι έγκλημα πολέμου».

Οι 192 χώρες που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενέκριναν στις 5 Νοεμβρίου, με 114 ψήφους υπέρ, 18 κατά, και 44 αποχές ( 16 χώρες δεν ήσαν παρούσες), το ψήφισμα που κατέθεσαν οι χώρες του αραβικού συνδέσμου, για την, έκθεση Goldstone, και το οποίο , «σύστησε στις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές αρχές να πραγματοποιήσουν εντός τριών μηνών ,ανεξάρτητες έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, ώστε το θέμα της παραπομπής του Ισραήλ, στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, να επανέλθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας .(Περισσότεροι από 1400 Παλαιστίνιοι, και 13 Ισραηλίτες (συμπεριλαμβανομένων 10 στρατιωτών), σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις) .

Για την παραβίαση των θεμελιωδεστέρων δικαιωμάτων του ανθρώπου, ( για τα οποία κόπτεται η κυβέρνηση του ΓΑΠ) η Ελλάδα ψήφισε, « δεν ξέρω- δεν απαντώ», και « απέλθέτω απ΄εμού, το ποτήριο τούτο». Το πρακτικό της ψηφοφορίας ,σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΟΗΕ, είναι το ακόλουθο*:

Οι χώρες που υπερψήφισαν.

Afghanistan, Albania, Algeria, Angola, Antigua and Barbuda, Argentina, Armenia, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belize, Benin, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Botswana, Brazil, Brunei Darussalam, Cambodia, Central African Republic, Chad, Chile, China, Comoros, Congo, Cuba, Cyprus, Democratic People’s Republic of Korea, Democratic Republic of the Congo, Djibouti, Dominica, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Eritrea, Gabon, Gambia, Ghana, Grenada, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Jamaica, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Lao People’s Democratic Republic, Lebanon, Lesotho, Libya, Malawi, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Mauritania, Mauritius, Mexico, Mongolia, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Paraguay, Peru, Philippines, Portugal, Qatar, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Sierra Leone, Singapore, Slovenia, Solomon Islands, Somalia, South Africa, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Switzerland, Syria, Tajikistan, Thailand, Timor-Leste, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United Republic of Tanzania, Uzbekistan, Venezuela, Viet Nam, Yemen, Zambia, Zimbabwe.

Τρεις χώρες της ΕΕ, τα ποντίκια που βρυχώνται (Μάλτα-Κύπρος) και η Πορτογαλία, ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, αψηφώντας την «κοινή θέση» για αποχή.

Τα Έθνη που ψήφισαν κατά.

Australia, Canada, Czech Republic, Germany, Hungary, Israel, Italy, Marshall Islands, Micronesia (Federated States of), Nauru, Netherlands, Palau, Panama, Poland, Slovakia, The former Yugoslav Republic of Macedonia, Ukraine, United States.

Εδώ καταγράφεται ο «σκληρός πυρήνας» των «φίλων» του Ισραήλ και των
« δορυφόρων » της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Τα Σκόπια πρώτα και καλύτερα. Ουκρανία, Πολωνία κλπ, αλλά και η Ιταλία, για να μην ξεχνούμε ότι τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή της απόβασης στην Σικελία. Και η Γερμανία. Η αμερικανική κατοχή συνεχίζεται. Οι 5 από τους 27 «έσπασαν» την κοινή θέση της ΕΕ για αποχή. Η έκπληξη ήταν ο δορυφόρος «Ολλανδία», που δεν ακολούθησε τους 5 αλλά και η Μεγάλη Βρετανία.

Οι χώρες της αποχής.

Andorra, Austria, Belgium, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Colombia, Costa Rica, Croatia, Denmark, Estonia, Ethiopia, Fiji, Finland, France, Georgia, Greece, Iceland, Japan, Kenya, Latvia, Liberia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Monaco, Montenegro, New Zealand, Norway, Papua New Guinea, Republic of Korea, Republic of Moldova, Romania, Russian Federation, Samoa, San Marino, Spain, Swaziland, Sweden, Tonga, Uganda, United Kingdom, Uruguay.

Η Ελλάδα σε μέτωπο με την Ουγκάντα και τους άλλους 18 Ευρω-παίους

Αυτοί που πήγαν για καφέ.

Bhutan, Cape Verde, Côte d’Ivoire, Equatorial Guinea, Honduras, Kiribati, Kyrgyzstan, Madagascar, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Sao Tome and Principe, Seychelles, Togo, Turkmenistan, Tuvalu, Vanuatu.

Οι χώρες αυτές, μην αντέχοντας τις πιέσεις ένθεν και ένθεν , προτίμησαν μια βόλτα στο πάρκο. (Η δυστυχία του μικρού και αδύναμου, καμιά φορά έχει τα τυχερά της).

*UN General Assembly GA/10883 .''by UN Department of Public Information, News and Media Division, New York. November 5, 2009'' .Sixty-fourth General Assembly, Plenary, 38th & 39th Meetings (AM & PM)

ΠΗΓΗ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Χρυσοχοΐδης: Οι Αλβανοί έκαναν πλιάτσικο τον Δεκέμβρη!

Ευτυχώς που μας "πληροφόρησε" ο υπουργός ΠΡΟΠΟ... ένα χρόνο μετά!

Ο κόσμος τόχει τούμπανο....

Απόσπασμα από την σημερινή (Σάββατο 14-11-09) συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Μανώλη Κοττάκη που μετέδωσε η ΝΕΤ



ΠΗΓΗ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Υπέρ παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες το 84% των Ιταλών


ΤΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ.....

Το 84% των πολιτών των Ιταλών τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργησή του.

Στην ερώτηση: «ο σταυρός πρέπει αν εκτίθεται στις σχολικές αίθουσες;», το 84% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», το 14% «όχι», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην Corriere della Sera.

Μεταξύ εκείνων που δεν πηγαίνουν........ ποτέ στην εκκλησία, το 68% τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού. Το ποσοστό είναι 86% για όσους εκκλησιάζονται πολλές φορές τον χρόνο και 93% για όσους εκκλησιάζονται «τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα».
Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Ρενάτο Μανχάιμερ, η σημαντικότερη ομάδα πολιτών θεωρεί ότι ο σταυρός αποτελεί σύμβολο που υπενθυμίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας, χωρίς να αρνούνται «τη θρησκευτική του σημασία».

Πριν από πέντε ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες αντίθετη με το δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του και με τις θρησκευτικές ελευθερίες των παιδιών.



ΠΗΓΗ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Παράνομοι οι σταυροί στις αίθουσες;


ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαικής ένωσης έκρινε πως οι σταυροί στις τάξεις της Ιταλίας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μαθητών. Οπως λένε με αυτόν τον τρόπο απαγορεύεται στους γονείς να διδάξουν αυτοί στα παιδιά τους τα πιστεύω τους και τη θρησκεία τους. Ο υπουργός παιδείας πάντως της χώρας απάντησε πως οι σταυροί στις τάξεις δεν ειναι θέμα θρησκείας αλλά παράδοσης.

ΠΗΓΗ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ο εθνομηδενισμός μας παρασύρει στον γκρεμό


Νίκος Χιδίρογλου


«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη… Ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει την ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης, μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί».
Κικέρων


Ο τρόμος ήρθε.........
Το παραπάνω, αποτελεί απόσταγμα της σκέψης ενός σπουδαίου Ρωμαίου φιλόσοφου. Σας θυμίζει τίποτα; Σε όσους το αναφέρω, χαμογελούν με νόημα. Εμένα πάντως, μου θυμίζει......... την μεταλλαγμένη ελληνική αριστερά, που έχει βαλθεί να ξεπαστρέψει το έθνος και τη χώρα. Οι μέρες είναι πολύ πονηρές… Και όλοι οι Έλληνες πατριώτες, άσχετα αν το κρύβουν ή δεν μιλούν, παρακολουθούν με τρόμο μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τους πολίτες, να αποδομεί μέσα σε λίγα 24ωρα ό,τι χτίστηκε στην πάροδο του χρόνου, με πολύ, πάρα πολύ κόπο. Και δεν είναι θέμα ανικανότητας ή πολιτικής αδεξιότητας. Είναι θέμα… ιδεολογίας! Αυτή έχει όνομα: εθνομηδενισμός. Κίνδυνος-θάνατος για την εθνική μας επιβίωση! Κάποιοι θεωρούν ότι με μια μονοκοντυλιά, μπορούν να διαγράψουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, την εθνική ιδιοπροσωπία των λαών της Ευρώπης. Και προχωρούν στην εφαρμογή των απόψεών τους, απούσας της αντιπολίτευσης, αξιωματικής (αυτή τώρα έχει «θέματα») και ελάσσονος.

Κυρίαρχη τάση, καλά χρηματοδοτούμενη

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε λάθος, λένε κάποιοι. Κάνουν λάθος. Βάσει των ιδεοληψιών της ηγεσίας του, ξεκίνησε μια χαρά. Καταργήθηκαν τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου, η Εμπορική Ναυτιλία «υποβαθμίστηκε» (φαίνεται ότι η ναυτιλία για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δευτερεύων θέμα), τοποθετήθηκε σε θέση-κλειδί υφυπουργός με «ρευστή» εθνική συνείδηση και παρτίδες με ύποπτα στοιχεία, ενώ στο «Κίνημα» τις θέσεις-κλειδιά καταλαμβάνουν άνθρωποι που «συνδέονται» με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Την ίδια ώρα απονευρώνονται τα Σώματα Ασφαλείας, που καθίστανται «όμηροι» των αριστεριστών και της «προοδευτικότητας» του κάθε πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέλαβε θέση υφυπουργού. Ευνούχοι αστυνομικοί, έργο ΠΑΣΟΚ. Κατάργηση της κουκούλας, διαρροές για αμνήστευση φονιάδων και βάλε…

Περιπέτειες και πολλή ομίχλη

Στα εθνικά μας θέματα, μπαίνουμε σε περιπέτειες. Η απαράδεκτη «πολιτικά ορθή» δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη («πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες-πατρίδες»), που ουσιαστικά εξίσωσε θύματα και θύτες και προσέβαλε βαθύτατα τον κυπριακό Ελληνισμό, αναδεικνύει τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας της χώρας: ξεπούλημα και υπονόμευση του εθνικού κορμού σε όλα τα επίπεδα. Όσο για τα Σκόπια: αν θυμηθούμε τις προεκλογικές τοποθετήσεις κάποιων στελεχών (πήραν τα υπουργεία που δεν ήθελαν…), τότε δεν μένει παρά να μεταναστεύσουμε. Γιατί αν μείνουμε εδώ, μάλλον θα κινδυνεύσουμε… Για την Τουρκία, κάποιοι στο ΥΠΕΞ εφηύραν «οδικό χάρτη», ώστε αυτή να πέσει στα «μαλακά» τον Δεκέμβριο. Επίσης, απενεργοποιείται το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου που προέβλεπε την κράτηση όσων εισέρχονταν παράνομα στη χώρα… Θα μας ρημάξουν στην κυριολεξία, ατιμώρητοι (γιατί για το ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι «πολιτικά ορθό» να κατηγορούνται, να συλλαμβάνονται ή να καταδικάζονται αριστεριστές, αντιεξουσιαστές και λαθρομετανάστες).

Τι μας περιμένει;
Μην τρέφετε αυταπάτες: η ζωή στην Ελλάδα, σε λίγο καιρό θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη. Για όλους μας. Ρωτείστε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα και εκείνοι θα σας πουν… Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής τους εθνομηδενιστές «εγκέφαλους» του ΠΑΣΟΚ, που κόπτονται υποκριτικά για «δικαιώματα»: σε λίγα χρόνια, πόσο εύκολο θα είναι να ζήσουν μια ανύπαντρη μητέρα, σε μια περιοχή όπου θα διαβιούν (δεν λέμε γκέτο, μην μας πούνε και κακούς…) μουσουλμάνοι μετανάστες; Πόσο εύκολο θα είναι να περάσει από εκεί μια γυναίκα με μίνι ή ντεκολτέ; Θα επιδεικνύουν οι μουσουλμάνοι, την ίδια ανοχή που επιδεικνύουν οι χριστιανοί; Θα ανεχθούμε στην ελληνική επικράτεια κλειτεριδοκτομές; Θα ανεχθούμε την πολυγαμία; Και αν πλακώσει και η Αλ Κάιντα και μας κουβαλήσει την Τζιχάντ και τη Σαρία, τι θα μας πουν τότε οι θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας;

Θυμούνται πολλοί την Οριάνα Φαλάτσι…

Οι αριστεροί θέλουν να χρησιμοποιήσουν (γιατί απέτυχαν αλλιώς) ως πολιορκητικό κριό για να αλώσουν τα τείχη του εθνικού κορμού, τους μετανάστες. Και δη τους μουσουλμάνους, οι οποίοι μισούν παθολογικά τη Δύση. Τώρα, τους δίνουν ψήφο… Και μας λέει η Φαλάτσι στο βιβλίο της «Οργή και Περηφάνια» (Γκοβόστης, Αθήνα 2003: «Ο πολιτισμός μας θα εξαφανιστεί και θα καταλήξουμε να έχουμε τζαμιά αντί για καμπαναριά, να φοράμε μπούρκα αντί για μίνι φούστες, να πίνουμε γάλα καμήλας αντί για το συνηθισμένο ποτηράκι μας…» Φωνάζει η Φαλάτσι για τους μετανάστες που χρησιμοποιεί ως «στρατό» και η ιταλική αριστερά: «Ζουν στην καρδιά μιας κοινωνίας που τους φιλοξενεί χωρίς να διερωτάται για τη διαφορετική νοοτροπία τους, χωρίς να τιμωρεί τον σκοταδιστικό φανατισμό τους. Μια κοινωνία που τους δέχεται χάρη στο ανεκτικό πνεύμα της δημοκρατίας της, στην ανοιχτόμυαλη κι απεριόριστη επιείκειά της, στη χριστιανική συμπόνια της, στις φιλελεύθερες αρχές της και στους πολιτισμένους νόμους της». Και επικαλείται τη ρήση ενός εκπροσώπου του Ισλάμ, στη διάρκεια διαθρησκευτικής συνόδου στο Βατικανό, το 1999: «Μέσω της δημοκρατίας σας θα σας κυριεύσουμε, μέσω της θρησκείας μας θα σας επιβληθούμε». Η Φαλάτσι κλείνει με ένα εύλογο ερώτημα, για τον Δούρειο Ίππο της αριστεράς και του Ισλάμ, τους μετανάστες: «αν πράγματι είναι τόσο φτωχοί, όσο ισχυρίζονται οι προστάτες και οι υποστηρικτές τους, τότε ποιος τους δίνει λεφτά για να έρθουν; Πού βρίσκουν τις πέντε ή δέκα χιλιάδες δολάρια το άτομο για να πληρώσουν το ταξίδι τους; Μήπως, τελικά, τα χρήματα αυτά τα χορηγεί κάποιος Οσάμα Μπιν Λάντεν, με σκοπό να ενισχύσει τους εποικισμούς της Αντίστροφης Σταυροφορίας και να οργανώσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τη Μουσουλμανική τρομοκρατία;»

Η αριστερά θα «καεί» και αυτή…

Είναι καιρός η ελληνική αριστερά να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τη φωτιά. Γιατί, όταν αρχίσουν οι (κατευθυνόμενες) εντάσεις, τότε θα την πληρώσουν και αυτοί. Οι γυναίκες τους, οι περιουσίες τους, η ελευθερία τους. Φυσικά, λόγω δογματικής βλακείας και μισαλλοδοξίας και στην προσπάθειά τους να αλλοιώσουν την εθνολογική σύνθεση της χώρας, στηρίζουν πολιτικές «θετικών διακρίσεων» και «ενσωμάτωσης». Απαίδευτοι, αμόρφωτοι και φανατικοί, δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τι είναι Ισλάμ. Όταν το καταλάβουν, θα είναι δυστυχώς πάρα πολύ αργά. Ο εποικισμός, θα μας έχει καταβάλλει… Μαζί και το Ισλάμ.

ΠΗΓΗ